Rossz hír az autósoknak: fizetős lesz a parkolás Óbuda eddig ingyenes részein

Rossz hír az autósoknak: fizetős lesz a parkolás Óbuda eddig ingyenes részein

A Fővárosi Közgyűlés még tavaly év elején döntött egy új fizetős övezet kialakításáról Óbudán, mostanra a pontos dátumok és övezethatárok is kiderültek, ami alapján 2019. június 3-án indul a kaszásdűlői fizetőparkolás tesztidőszaka. A parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton, a mai naptól, azaz 2019. április 1-től lehet benyújtani - szerepel az Óbudai Parkolási Kft. honlapján.

Számos lakossági észrevétel érkezett az önkormányzathoz a kaszásdűlői terület parkolási problémáival kapcsolatban, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál egy újabb díjfizetős övezet kialakítását. Az évek során megváltozott közlekedési szokásoknak köszönhetően az agglomerációból érkezők jellemzően P+R parkolóként kezdték használni Kaszásdűlő térségét. Az önkormányzat, főként a lakótelepen kialakult parkolási káosz enyhítése érdekében, úgy döntött, hogy kezdeményezi a fővárosi jogszabály megváltoztatását és egy új övezet kialakítását.

A fővárosi közgyűlési rendelet módosítása alapján Kaszásdűlő területén egy újabb, 5. díjtételű, 175 Ft/óra tarifájú várakozási övezet kerül kialakításra, ahol munkanapokon 8:00 és 18:00 óra közötti időszakban kell a parkolásért fizetni.

Az új 5. díjtételű várakozási övezet az alábbi út-és utcaszakaszok által határolt terület lesz:

Bogdáni út - Hévízi út - Vörösvári út - Bécsi út - Fehéregyházi út - Kunigunda útja - Rádl árok - Huszti út - Kazal utca - Szentendrei út, valamint a Szentendrei út - Reményi Ede utca - Jégtörő utca - Ángel Sanz Briz út - Reichl Kálmán utca 

Rossz hír az autósoknak: fizetős lesz a parkolás Óbuda eddig ingyenes részein

Forrás: Óbuda Parkolási Kft.


A műszaki kivitelezést követően a tesztüzem várhatóan 2019. június 3-án kezdődik. Ennek sikeres befejezése után indul meg az éles üzem 2019. július 1-től.

A parkolási engedély iránti kérelmeket elektronikusan, személyesen vagy postai úton 2019. április 1-től lehet benyújtani. Az ehhez szükséges formanyomtatványok és információk április 1-től lesznek elérhetők az Óbudai Parkolási Kft. honlapján és személyes ügyfélszolgálatán.

Címlapfotó: Pexels

Biztosítók