12 milliárd okos eszköz vehet minket körül öt éven belül

12 milliárd okos eszköz vehet minket körül öt éven belül

A mobil technológa egyre több embert és tárgyat kötnek össze. 2017-ben 5 milliárd mobilhasználó volt világszerte, ami a következő öt évben több mint félmilliárddal emelkedhet – állítja friss jelentésében a Cisco.

A hálózatfejlesztő cég adatai szerint a világ népességének mintegy 71 százaléka rendelkezik mobileszközzel. 2022-re több mint 12 milliárd mobil és egyéb, internethez csatlakozó eszköz lesz, szemben a 2017-ben számolt 9 milliárddal. Öt év múlva emellett a mobil adatforgalom évente 930 exabájt lesz, ami a globális IP-forgalom mintegy ötödét teszi ki. Ez nagyjából 113-szorosa a 10 évvel ezelőtti mobilforgalomnak – állítja a jelentés. 

A független elemzői előrejelzéseken és valós hálózati felhasználási adatokon alapuló tanulmány szerint a globális mobilhálózatok átlagos sebessége a 2017-es 8.7 Mbps-ről 2022-re több mint háromszorosára, 28,5 Mbps-ra emelkedik. Ugyanebben az évben az 5G kapcsolatok több mint három százalékát teszik majd ki az összes mobil internetkapcsolatnak, melyen a globális mobil adatforgalom közel 12 százaléka zajlik majd. Egy átlagos 5G-kapcsolat körülbelül háromszor nagyobb forgalmat képes generálni, mint az áltagos 4G-kapcsolat.

Biztosítók